Mit natursted 1 - Line

 Mit natursted – Tæt med vandet

 

Mit natursted jeg har valgt, er nær en å. Der er to steder jeg elsker at sidde, som jeg skiftevis bruger. Det ene er over vandet, når jeg sidder på broen – se billede 1. Her kan jeg kigge ned i vandet og høre lyden af vandet der suser afsted under mig. Lyden af sivet der slår imod hinanden, når der kommer en briste er afslappende og fredeligt. Det andet sted er ud til en lille badebro – se billede 2. På vejen ud til badebroen smider jeg mine sko og lader mine tæer blive ét med græsset. Bar’ tæer følelsen giver mig en følelse af at træde ind i naturen ved at mærke den lidt kolde overflade og det bløde fundament. På broen kan man sidde op ad pæle, men også vende sig 180 grader og stikke fødderne ned i vandet, så man kan blive afkølet og mærke naturens kræfter, ved at strømmen bevæger ens fødder under vandet. Solen står her lige på mig og man kan mærke dens stråler der hjælper med at varme vandet op og min kropstemperatur. Når jeg sidder på badebroen mærker jeg også små vug i broen, når vandets bevægelser rammer broen. 

 

Når jeg lukker mine øjne, hører jeg fuglekvidre af forskellige arter og melodier. De gør mig berolig og giver mig en følelse af glæde og frihed, som får mine skuldre til at sænke sig. Vandets klag og rislen giver mig en klarhed på at naturen hele tiden er i bevægelse og at livet under og ovenpå vandet er til stede og i fuld bevægelse. Følelse af at føle sig tilknyttet til naturen oplever jeg stærk ved både at kunne lytte til de mange lyde der er omkring mig, men også ved fysisk at være i naturens kræfter ved at stikke fødderne i vand. Jeg knytter mange emotionelle reaktioner og tilknytning til stedet, da jeg er gæsten som træder ind i naturens univers, og stedet giver en beroligende atmosfære, som om jeg er velkommen (Hartmeyer & Præsteholm, 2021). Samtidig flyver mange dyr og insekter rundt, som sætter sig på mig og senere flyver hen til et nyt sted. Mange følelser bliver igangsat når jeg er her på mit natursted. Det giver mig ro og en følelse af at værdsætte det langsomme. Tiden kan her stå stille som jeg sætter stor pris på, samt at det bare er helt okay bare at være her og tage tid til at være der. Fra mit private liv har jeg tit taget min kæreste eller veninder med til stedet, da stedet giver roen og intense øjeblikke som kan få os til at glemme hverdagen ”problemer ”og støj og bare ”være sammen” – beeing with, ved at sætte tempoet ned. Som pædagog er der mange steder man kan udforske og være med til at følge naturens ”stil” og gøre andre formål end det man havde planlagt, når vi tillader os selv at " blive afsporet" - going off track(Clark, 2023). 

 

I fremtiden håber jeg at opleve flere stunder med dyr og insekter og nyde den ro og fredelighed der er på stedet. At zoome ud og ikke blive forstyrret af en telefon eller andet, men bare at være en del af naturen og mærke varmen, kulden, høre mange lyde og udforske, hvad man kan med naturens elementer står stærkt ud fra mine værdier med naturen.  


Kortskitse over 'dine' 10x10meter

Et billede, der indeholder tekst, tegning, notesbog/bærbar computer, skitse

Indhold genereret af kunstig intelligens kan være forkert.




 

 


















Fotos med forklarende tekst


Et billede, der indeholder udendørs, vand, sky, træ

Indhold genereret af kunstig intelligens kan være forkert.Et billede, der indeholder udendørs, sø, vand, græs

Indhold genereret af kunstig intelligens kan være forkert.


















Billede 1 – Vandet under sig

Her er området, hvor man kan sætte sig på betonpladsen og tage benene ud over broen og lade dem svæve over vandet. Det smukke ved dette sted synes jeg er klagen under broen, når vandet driver afsted, samt den lange horisont man kan se. Her opstår også going off track begrebet, da man kan blive draget af hvad der kommer fyldende med vandet. 

 

 

Et billede, der indeholder udendørs, vand, træ, sø

Indhold genereret af kunstig intelligens kan være forkert.

 



Billede 2 – Vandet på sig

Disse billeder er taget fra det sted som er mest beskrevet i teksten. Her mærker man vandet tæt på, fugleklang og solens stråler spejle sig i vandet og på en selv. Der er plads til at man både kan sætte sig på badebroen eller man kan ligge oppe på græsset og nyde naturens udvikling og roen eller læse en bog eller lave lektier. 

Den røde pil på det sidste billede er shelterområdet med bål. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litteraturliste

Clark, A. (2023). Slow pedagogies and slow knowledge. I: Slow knowledge and the unhurried child: time for slow pedagogies in early childhood education (p. 37-51 of 160). Routledge/Taylor & Francis Group.

Hartmeyer, R. & Præsteholm, S. (2021). Børns naturdannelse – Naturen i barnet – barnet i naturen. Center for børn og natur. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Planteblog - Line

Jord-til-bord forløb

Mit natursted 1 Jesper